Powered By Blogger

יום שישי, 16 באפריל 2010

ארוחת שישי מפנקת!

כמו כל שישי,אני בתורי מכינה ארוחת שישי :)
ולרוב אני אוהבת לפנק את המשפחה במשהו טעים ומשמין!

בהתחלה הכנתי את המיונית,שזה בעצם כמו מיונז ביתי כזה.
הקצפתי את ארבעת החלבונים,הוספתי לשם פלפל,מלח,סוכר,והמיץ לימון.
כמובן שמטריפים את כל זה כ3 דקות.
לאחר מכן שמתי את כל המצרכים לבלנדר והפעלתי במהירות גבוה,חיכיתי דקה שתיים,עד שהמלית נהייתה סמיכה.
וזהו :)

לאחר מכן התחלתי לטגן את הבצל והשום עד שהם התרכחו וhזהיבו

מעליהם שמתי את הצלי ל5-7 דקות.
לאחר שהוא החליף צבע אפשר להוסיף למחבת את המים עם הדבש ולהמשיך לבשל עוד כ 10 דקות.


בנתיים הכנו לנו את הרוטב הבא:
4כפות מיונית
2כפות דבש
2כפות חרדל
ותבלינים לפי טעמכם אני הוספתי רק מעט טימין.




מוציאים תבנית לתנור ואת התחתית שלה מרפדים בפטריות.
מעל אנו שמים את הצלי [ללא כל המיץ שנותר במחבת] כמו כן אפשר להוציא גם את הבצל מהמחבת ולהעביר לתוך התבנית.
יוצקים מעל לצלי את הרוטב שהכנו,ומעליו מוסיפים את היין.
את כל זה מכניסים לתנור לכ200 מעלות ומשאירים שם להתבשל [כל התבשיל הולך להתבשל כשעה 50 או שעתיים]




בנתיים מטגנים פטריות בשמן סומסום,לאחר שהפטריות מוכנות אנו מוסיפים קצת סומסום,ובזיליקום.




ובסיר אחר מבשלים 3 בטטות ותפוח אדמה 1.
תבדקו שהירקות התבשלו לפי התפוח אדמה כי הבטטה תתרכך ראשונה.



לאחר שהכול מוכן,אנו מוציאים את המים מהסיר ומועכים את הבטטה והתפו"א.


לאחר מכן מוסיפים לתבשיל שמנת מתוקה כה 200 מ"ל ו2 כפות סויה.
מערבבים ו-וואלההה :)

הפירה בטטה מוכנה,כשמגישים מעל לפירה מפזרים את הפטריות.



וזה הצלי לאחר שהתבשל בתנור :)



מצרכים:
למיונית [4 חלבונים,250 מ"ל שמן זית,מלח,פלפל,מעט סוכר,חומץ או מיץ לימון]

לצלי בקר:
4 כפות מיונית
2כפות חרדל
2כפות דבש
סטייק בקר מובחר לטעמכם
חצי כוס יין לבן או אדום לפי טעמכם
חצי כוס מים רותחים עם 2 כפות דבש
שום 3שיניים
בצל 2 קטנים/1 גדול.
פטריות שמפניון [טריות/משומרות]


לפירה בטטה:

3 בטטות
1 תפו"ח בינוני
שמנת מתוקה
פטריות
שמן סומסום [או כל שמן רגיל לטיגון]
סומסום
טימין
וחמאה.



בתיאבון!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה